מעטפת חכמה וחסכונית
תאורה מלאכותית
מערכות מיזוג חכמות
שטחים ירוקים
מחזור חומרים
ניקוי ומיחזור פסולת במהלך ההקמה
חסכון במים
טיפול בקרקע המתחם
אנרגיה
התנהלות ירוקה
תחבורה ונגישות
אקו טאוור בתמונות

מעטפת חכמה וחסכונית

דגש גדול הושם על יצירת אווירה נינוחה ובריאה בחללי הפנים בזכות העדפה של תאורה טבעית. זכוכית בידודית חכמה מסוג Low E מאפשרת חדירה מקסימלית של אור טבעי תוך ויסות עצמת החום על פי מזג האוויר. כך, למשל, בחודשי הקיץ תופחת עצמת החום הנכנס לבניין בכ-40%.
תאורה מלאכותית: שימוש בגופי תאורה מסוג לד, פרי פיתוח וייצור ייחודי עבור פרויקט זה. השימוש בגופי תאורה מסוג לד הוא צעד משמעותי, חדשני וייחודי בתכנון המוביל להורדה של כ-50% בצריכת החשמל לתאורה ביחס אפילו למנורות חסכניות אחרות מסוג T-5, ולמעלה מזה בהרבה ביחס למנורות רגילות.

מערכות מיזוג חכמות

בבניין ננקטו כל האמצעים על-מנת לספק לדייריו 100% אוויר צח ונקי. הועדף אוורור טבעי המתאפשר הודות לשילובם של חלונות קיפ קלים ונוחים לשימוש בקירות המסך, ומאפשר לדייר לשלוט על מידת הנוחות.
בנוסף וכגיבוי לאוורור הטבעי שולבו מערכות להזרמת אוויר צח מקורר בקצב של שתי החלפות אוויר לשעה.
מערכות מיזוג האוויר תופעלנה על-ידי שימוש בגז R134a, המפחית את הפגיעה באוזון ובתופעת ההתחממות הגלובאלית.
מחשב בקרה מווסת את פעילות הצ'ילר המרכזי בהתאם לכמות האנשים שנמצאים במבנה ובכך מונע ביזבוז אנרגיה ותורם לחסכון בהוצאות החשמל השוטפות.

שטחים ירוקים

בקומה החמישית ישנו גן בוטני בשטח של 300 מ"ר הכולל שבילים, ספסלים ופינות חמד ירוקות המספקות הפוגה והתרעננות לעובדים בבניין.
גג הבניין הסופי בקומה 21, יונח על גבי תשתית "גג ירוק" וישמש כגן אקולוגי נרחב, בעל צמחייה מקומית החסכונית במים ומערכות השקיה חכמות.

מחזור חומרים

לטובת מיחזור פסולת במהלך חיי הבניין תוכננה התקנת פחים בעלי חלוקה לסוגי פסולת (פסולת אורגנית, קרטונים, נייר, ברזל, בקבוקי זכוכית ובקבוקי פלסטיק).
בחדר הראשי לאצירת אשפה תאוחסן הפסולת בחלוקה לחמישה זרמים (פלסטיק, נייר, קרטון, זכוכית ומתכת) עד לאיסופה על-ידי חברות המיחזור.
איסוף החומרים למיחזור יבוצע על ידי עובדים הסובלים מלקויות שונות המשתכרים שכר הוגן, בתוספת נסיעות, ימי חופש והבראה.
עוד במהלך הקמת הבניין הפסולת נשלחה לאתר מיחזור מורשה מטעם המשרד לאיכות הסביבה וזאת על מנת שלא להישלח ישירות למטמנת קרקע.

לפי חישוב שנעשה כמות המים המוערכת הנדרשת להדחת אסלות במגדל היא 18,000 ליטר מים ביום.
כמות המים המופקת בתפוקה מלאה של המזגנים היא 23,500 ליטר מים ביום, כמות שתספק 100% מצריכת המים ע"י האסלות.
יתרת המים תשמש לרחיצת מכוניות בחניון המגדל. בנוסף, מי הנגר הניתכים על גג המבנה יופנו גם הם לאצירה במיכל ולשימוש חוזר במקום להציף את מערכת הניקוז העירוני.

טיפול בקרקע המתחם

טיפול בזיהום קרקעות: נעשה ניקוי של 200 טונות קרקע מהמתחם לאחר שדגימות שנלקחו ממנו אישרו את החשד לפיו מחסן למצברי רכב שפעל במקום זיהם את הקרקע.
חסכון בקרקע: בנייה לגובה הינה בנייה חסכונית בקרקע במהותה. על מגרש של 2332 מ"ר נבנו 30,000 זהו יחס של 1:13 של שטח בנוי לשטח קרקע פנויה. כמו כן כל החנייה היא תת-קרקעית, מה שמפנה את קומת הקרקע במלואה לשטח פתוח לרחוב.

במערכת מיזוג האוויר הותקן מערכת Variable Speed Drive החוסכת באנרגיה. מערכת ה- VSD מאפשרת ויסות הלחץ של משאבות מערכת מיזוג האוויר, וזאת על מנת לספק את עוצמת הקירור הנדרשת במצב נתון.
מערכות אלו משולבות עם גלאי נפח שמכבות את מערכת התאורה והמזגנים למניעת פעולתם בזמן שלא נוכחים בחדר.
בשלב השני של הבנייה יותקנו פאנלים פוטו-וולטאים בחזיתות ובגגות הבניין וטורבינת רוח על הגג העליון.

התנהלות ירוקה

נעשה שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה, כגון צבעים בעלי רמת פליטת VOC נמוכה וכן בחומרים בעלי תוכן ממוחזר ביניהם: זיגוג, ברזל, שטיחים וחיפויי רצפה. כמו כן, חומרי הניקוי המשמשים את דיירי הבניין הם ידידותיים לסביבה.

תחבורה ונגישות

איזורים מיוחדים לחניית אופניים ולצידם מקלחות לטובת העובדים המגיעים רכובים על אופניים באופן המעודד את השימוש בתחבורה קלה ובלתי מזהמת.
הקרבה הגדולה לתחנת הרכבת הקלה העתידית ולתחנות עצירה של קווי אוטובוס עירוניים ובינעירוניים רבים מעודדת הגעה באמצעות תחבורה ציבורית כחלופה לתחבורה ברכב פרטי שמזהם יותר.
לבאים ברכבים חשמליים או היברידיים נשמרו מקומות החנייה הטובים ביותר בחניון והוצבו נקודות טעינה לרכבים חשמליים.
נגישות מלאה לנכים לפי תקן הנגישות החדש.
מיקום נוח ונגיש במרחק הליכה מליבת אזור העסקים של ת"א ולצד נתיבי אילון המספקים נגישות אופטימלית לחברות הפועלות בבניין.

אקו טאוור בתמונות